Een huifopbouw is de oudste vorm van een dichte laadbak. De huif is opgebouwd vanaf een vlakke vloer met rondom kleppen van ongeveer 50 cm hoog. Hierboven zit een skelet en daarover een kleed van zeil. Het skelet is opgebouwd uit metalen palen aan de zijkanten, ongeveer om de twee meter. Deze palen worden rongen genoemd. Over de palen heen liggen dragers. Tussen de rongen, over de lengte, zitten houten of aluminium planken, ongeveer 40 cm boven elkaar. Tussen de dragers, over de lengte, liggen aluminium buizen. Om van een zijkant te laden wordt het zeil op het dak getrokken, en het skelet gedemonteerd. Om van de bovenkant te laden, bijvoorbeeld met een kraan, wordt het hele zeil naar voren getrokken tot het op één meter opgevouwen ligt, en het skelet tot zover gedemonteerd. Het demonteren van de huif om van de zijkant te laden duurt ongeveer 45 minuten. Het demonteren van de hele huif duurt ongeveer 90 minuten.

Voorbeelden van bakwagens met huifopbouw zijn de DAF LF 45.180, RENAULT MAGNUM en RENAULT MIDLUM. Ook MAN, IVECO, MERCEDES-BENZ en SCANIA hebben diverse modellen van dit type. SCHMITZ is een bekende onder de opleggers met huifopbouw.

> Meer huifopbouw.
Zoek in de complete voorraad

Op merk

Op model

Op prijs
 
Op bouwjaar
 

Fysieke definitie van een huifopbouw

De huif van de huifopbouw is opgebouwd vanaf een vlakke vloer met rondom kleppen van ongeveer 50 cm hoog. Hierboven zit een skelet en daarover een kleed van zeil. Het skelet is opgebouwd uit metalen palen aan de zijkanten, ongeveer om de twee meter. Deze palen worden rongen genoemd. Over de palen heen liggen dragers. Tussen de rongen, over de lengte, zitten houten of aluminium planken, ongeveer 40 cm boven elkaar. Tussen de dragers, over de lengte, liggen aluminium buizen.

Huifopbouw snel laden, lossen en demonteren

Om van een zijkant te laden wordt het zeil op het dak getrokken, en het skelet gedemonteerd. Om van de bovenkant te laden, bijvoorbeeld met een kraan, wordt het hele zeil naar voren getrokken tot het op één meter opgevouwen ligt, en het skelet tot zover gedemonteerd. Het demonteren van de huif om van de zijkant te laden duurt ongeveer 45 minuten. Het demonteren van de hele huif duurt ongeveer 90 minuten.

Enkele bekendere voorbeelden van bakwagens met huifopbouw zijn de:
  • DAF LF 45.180,
  • RENAULT MAGNUM,
  • RENAULT MIDLUM.

De volgende merken hebben diverse modellen van dit type:
  • MAN huifopbouw,
  • IVECO huifopbouw,
  • MERCEDES-BENZ huifopbouw,
  • SCANIA huifopbouw.

SCHMITZ is weer een bekende onder de opleggers met huifopbouw.
Waarom koopt u bij Kleyn?
Altijd goed geprijsd!
Ruime, snel wisselende voorraad
Zeker van gekende kwaliteit 
Bij elke aankoop een testrapport
Vakkundige technische service
Begeleiding bij invoer / transport
(Export)kentekens snel geregeld
Fatsoenlijk koopmanschap!


Hulp nodig? Bel me! Skype Bel mij terug


 
Kleyn Trucks on Facebook Kleyn Trucks on Twitter Kleyn Trucks on Google+ Kleyn Trucks on YouTube Kleyn Trucks on Pinterest Kleyn Trucks on LinkedIn